İkinci Duyuru ve Yazım Kuralları

İzmir Demokrasi Üniversitesi ile Türk Tarih Kurumu ve TİTAP tarafından müştereken 25-27 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Üçüncü İktisat Tarihi Kongresi’nin tebliğlerinin değerlendirilme süreci tamamlanmış olup, tebliği kabul edilen meslektaşlarımıza kabul mektupları gönderilmiştir.

Katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Bu konuda organizasyon şirketi sizinle temasa geçecektir. Birden fazla yazar ile gönderilen tebliğlerden sadece bir kişinin, refakatçileri ile gelen katılımcıların sadece bildiri sahibinin masrafı karşılanacak, refakatçilerin masrafları kendilerine ait olacaktır.

Bildirilerin sunuş süresi 15 dakikadır, oturumlar sonunda tartışmalara yer verilecektir. Bildiri yazım kuralları Türk Tarih Kurumunun yazım kuralları olup aşağıda görülmektedir. Sayfa sınırlaması olmamakla beraber, bildirilerin makul bir hacimde olmasına dikkat edilmelidir.

Bildiritam metinlerinin 1 Nisan 2019 tarihine kadar ayse.degerli@idu.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Tam metin gönderilmeyen bildiriler programa alınmayacaktır.

Yazım Kuralları

-Yazılar, A4 boyutunda MS Word uyumlu programda Trans Baskerville veya Times New Roman yazı karakterinde yazılmalıdır.

-Başlık, 12 punto, beyaz ve büyük harf olmalıdır. Başlık ortadan hizalı olmalıdır. Metinde ana ve ara başlıklar kullanılabilir. Ana başlıklar 10 punto, büyük harf ve koyu olarak sola dayalı; ara başlıklar 10 punto, koyu ve küçük harf yazılmalı sola dayalı olmalıdır. Başlıklar ve paragrafların arasında 6 nk aralık bırakılmalıdır.

-Yazar adı ve soyadı, ana başlığın altına 12nk aralık bıraktıktan sonra 10 punto, beyaz, büyük harf ve ortaya hizalı olarak yazılmalıdır. (*) işareti ile sayfanın altına unvan, adres ve e-posta bilgileri 8 punto olarak verilmelidir.

-Metin, 10 punto, iki yana dayalı olmalıdır. Üstten: 5,8 cm, Alttan: 5,8 cm, Sağdan: 4,5 cm, Soldan: 4,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Satır arası 3 nk olmalıdır. Paragraf araları 6 nk, paragraf girintisi 0,8 cm olmalıdır.

-Üstbilgi-Altbilgi, makalenin bir nüshasında metin üstbilgi kısmında çift sayfaya yazarın adı ve soyadı; tek sayfaya makalenin anlamlı kısaltılmış hali büyük harfle, 8 punto yazılmalıdır. Diğer iki nüshada bu alanlar boş bırakılmalıdır. Üstbilgi: 4,45 cm, Altbilgi: 0 cm.

-Sayfa numaraları, makalenin ilk sayfasında görünmeyecek şekilde, üstbilgi içinde sağ ve sol üst kenara 8 punto olarak yerleştirilmelidir.

-Alıntılar, 5 satırı geçtiğinde paragraf girintisinden 1 cm içeriden başlatılmalı, tırnak içinde 1 punto küçük yazılmalıdır. 5 satırdan az olan alıntılar metin içerisinde italik olarak verilir. Vurgulanması gereken ifadeler de italik yapılır.

-Dipnotlar, 8 punto tek aralık yazılmalıdır. Hizalaması iki yana dayalı ve paragraf girintisi 0.5 cm olmalıdır. Dipnot ayıraç çizgisi olmamalıdır. Metin içindeki atıflar sayfa altına dipnot şeklinde 1’den başlayarak numaralandırılmalıdır. Bunun dışında metin içinde atıf yapılmamalıdır. Dipnotlarda kaynaklar verilirken, kitap ve dergi ismi italik olmalı, makale isimleri tırnak içerisinde düz olarak verilmelidir. Dipnotlarda, ilk geçtiği yerde kaynak künyesi tam olarak verilmeli, daha sonra a.g.e., a.g.m., veya a.g.t. gibi yazarın belirlediği kısaltmalarla yazılmalıdır. Bir yazarın birden fazla kitap ve makalesi kullanılıyorsa ikinci eserin ilk kullanımından sonra, yazarın soyadı, sonra kitap veya makalenin tam veya kısaltılmış adı verilmelidir. Çok yazarlı kaynakların ilk geçtiği yerde yazarların tümü yazılmalı, daha sonrakilerde kısaltarak verilmelidir.

Örnekler: Makale: İsmail Hakkı Uzunçarşılı, “Osmanlılarda İlk Vezirlere Dair Mütalea”, Belleten, c. III/ sy. 9 [veya III/9] (1939), s. 101

Mustafa Akdağ, Türkiye’nin İktisadî ve İctimaî Tarihi, c. 2, (veya Türkiye’nin İktisadî ve İctimaî Tarihi II,) İkinci baskı, Ankara 1979, s. ..

Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.